Riepu rites pretestība

Ja meklējat īstās riepas savam automobilim, ļoti iespējams, ka uzdursieties terminam “riepu rites pretestība”. Ja noteikti prātojat, ko tas nozīmē un kā tas ietekmē Jūsu riepu izvēli. Mēs gūsim ieskatu riepu rites pretestībā, kā arī zemas rites pretestības ietekmi uz Jūsu automobiļa degvielas patēriņa efektivitāti, kā arī riepas videi draudzīgo zemo rites pretestību, kas ir mūsu Bridgestone piedāvājumā.

Kas ir ripeu pretestība?

Kad gazes pedālis Jūsu spēkratā ir nospiests, notiek enerģijas pārnese no motora uz citām spēkrata sistēmām, taču tas atkarīgs no Jūsu spēkrata, vai enerģijas tā ir degvielas vai elektrības formā. Pēcāk riepas sāk ritēt un rodas impulss, kas aizsāk mašīnas kustību. Lai to sasniegtu, Jūsu spēkratam nepieciešams pārvarēt vairākas problēmas, kas var ierobežot kustības aizsākšanu. Viens no galvenajiem iemesliem ir rites pretestība.

Riepu rites pretestība ir enerģija, ko Tavam spēkratam nepieciešams nodrošināt, lai turpinātu kustību uz brauktuves virsmas nemainīgā ātrumā. Īsumā, tas ir spēks, lai turpinātu riepas rotāciju un dotu Jums vairāk nobrauktos kilometrus.

Histerēze ir viena no galvenajām riepu rotācijas procesa pamatdaļām; pamatā tā ir enerģija, kas tiek zaudēta riepu rotācijas laikā ar to nospiedumiem, un šo enerģiju nepieciešams nodrošināt ar spēkrata motoru, kas rezultējās degvielas zudumos.

Vai iespējams novērst rites pretestību?

Rites pretestība vienmēr nepieciešama, riepai saskaroties ar ceļa virsmu. No tās nevar izvairīties, bet to iespējams samazināt. Tā kā rites pretestības cēlonis ir heterēze, tad ar speciāli radītu gumijas protektora sastāvu riepas var tikt konstruētas tā, lai būtu izturīgākas pret karstumu un ierobežotu riepu piegulšanu ceļam, tā samazinot enerģijas zudumus. Šādas riepas tiek sauktas par zemas pretestības riepām.

Kādi ieguvumi ir, izmntojot zemās rites pretestības riepas?

Ja auto vadītāji ieinteresēti optimizēt spēkratu degvielas patēriņu, tad zemas pretestības riepas dod patiešām lielu ieguvumu, jo tās ir daudz efektīvākas degvielas patēriņa ziņā, kā aparastās riepas. Atsaucoties uz ADV Enerģijas departamenta pētījumu, rites pretestības pielāgošana var ieekonomēt līdz pat 10% degvielas,taču vairākums autovadītāju spēs ietaupīt aptuveni 3%. Kaut gan tā ir neliela daļa no visa degvielas vai elektrības patēriņa, laika gaitā uz enerģiju iespējams ietaupīt pietiekami lielu daudzumu naudas. Izdevīgi, ne?

Vai, izvēloties zemas pretestības riepas, jāzaudē kādas citas īpašības?

Vairumu panākumu dzīvē nevar sasniegt bez nelielas līdzības ar zemas rites pretestības riepu jauno tehnoloģiju obligātās ietveršanas. Piemēram, lai uzlabotu rites pretestību, riepu ražotājs var samazināt protektora dziļumu, taču tajā pašā laikā tiks samazināts riepas mūžs. Lai pārvarētu šo kompromisu, nepieciešams izgudrot jaunu tehnoloģiju, kas ļaus nodrošināt pakāpenisku rites pretestības uzlabojumu gaitu, tajā pašā laikā nemazinot riepas ilgmūžību.

Kādas zemas pretestības riepas piedāvā Bridgestone?

Mēs iekš Bridgestone strādājam pie labākajām zemas pretestības riepām Ecopia produktu sērijā. Kopā ar visefektīvāko enerģijas patēriņu, mūsu Ecopia līnija ir speciāli paredzēta stabilai auto vadīšanai visu četru sezonu laikā, nodrošinot vispatīkamāko braukšanas pieredzi.

Visa mūsu riepu līnija ir konstruēta tā, lai piedāvātu dabai draudzīgu riepu, kas tomēr nezaudē uz riepas snieguma vai komforta. Piemēram, premium klases Ecopia Dial 422+ ir speciāli konstruēta tam pielāgotā degvielas ekonomijas protektora vislabākajai darbībai, kam apmaļu sastāvā ietilpst komponenti, kas palīdz atspēkot riepas rites pretestību. Tas savukārt nodrošina Jūsu vienas degvielas bākas uzpildes reizē nobraukto kilometru skaita palielināšanu. Ecopia 422 plus riepas nāk kopā ar optimizēru kontakta nospiedumu, kas atvieglo automobīļa masas riepas spiediena izdalīšanu visā riepas platumā un tādējādi paildzina tās mūžu. Inovatīvais protektora raksts arī ļauj riepām būt klusākām, darot pārvietošanos mašīnā daudz patīkamāku.Tomēr jāņem vērā, ka rezultāti var variēt, atkarībā no riepas uzglabāšanas un ceļa apstākļiem.

Abonējiet mūsu biļetenu

Atbildēt uz: {{replyComment.author}}
Visi lauki ir obligāti
Komentārs tika veiksmīgi iesniegts

Atgriezties uz augšu