Viss, kas Jums jāzina par autokorosa riepām

Kas ir autokrosa riepas?

Autokross ir sporta veids, kas liek autovadītājam braukt lielā ātrumā, veicot pagriezienus, lai atļautu riepām slīdēt relatīvi lielos attālumos. Taču šis sporta veids nesauddzēs parastajās riepas. Tas ir iemesls, kādēļ pasaulē izgudrotas speciālās autokrosa riepas, un tas nav vienīgais.

Labākajām autokrosa riepām ir plakans un teju neesošs rievojums, kamēr platās irises, stiprais dzīslojums un cietā vilkanizētā gumija ļauj tām būt stiprām un izturīgām. Kad autokross kļūst par ikdienu ātriem braucējiem, kā mums un Jums, tad parastās riepas nesniegs augstāko sniegumu. Tādēļ, ja vēlaties nodarboties ar motokrosu nopietni, nepieciešams izvēlēties riepas, kas tam ir speciāli radītas un pielāgotas.

Autokrosa riepas, kaut gan izklausās unikālu un ekskluzīvi, patiesībā nav tik grūti atrast, bet vislabāk piemēroto riepu atrašana, kas ļaus sasniegt visaugstākos rezultātus un būs izturīga, ir patiešām grūti. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kuras riepas mēs izvēlējāmies.

Kāda veida riepas izmanto autokrosā?

Ne jau parastās, tas nu noteikti. Vispārīgi runājot, jāmeklē priekšpiedziņas riepas, kam ir plats un agresīvs raksts. Tās parasti ir V tipa formā vai arī ar platām un dziļām rievām apmalēs. Vidusdzīsla ir lielākoties pārveidota tā, lai varētu izturēt lielķu spiedienu un stresu, un būt imūna pret karstuma ietekmi un degšanu. Apmales ir lielākoties pastiprinātas, lai ļautu stiprāku saķeri ar zemes virsmu un samazinātu berzi.

Riepas ir melnas, piemēram, tās, kas patiešām dreifē saneses laikā, ir aprīkotas ar seklāku rievojumu, bet dažreiz – nevienu. Tas atļauj vieglāku manevrēšanas spēju, samazina berzi un uzkaršanu, kā arī atstāj mazāk gumijas uz rupja seguma ceļiem.

Neskatoties uz rievojuma rakstu, riepu ilgmūžiba un izturība arī ir ļoti svarīga. Driftēšana var samazināt riepas protektora rakstu, un tas var nebūt labi priekš materiāla. Esiet pārliecināts, ka izmantotā gumija spēj izturēt stresu un spiediwnu, kā arī nebūs īpaši jutīga pret karstumu, kas noved pie izdegumiem.

Kāda izmēra riepas domātas autokrosam?

Jebkura izmēra riepas, kas piemērotas Jūsu automašīnai, būs derīgas. Taču visaugstākās kvalitātes driftingam ieteicams meklēt riepas, kas ir platākas un ar zemāku profilu. Autokrosa braucējiem nepieciešamas platākas riepas, jo tās nodrošina labāku saķeri un lielāku saķeres platību. Tādas riepas ir vispiemērotākās autovadītājiem, kuri vēlas, lai automašīna būtu balansēta un stabila. Ja vēlaties zemāka profila riepas, tad tās samazina spēku, kas nepieciešams, lai automašīnas turbīna griezti šīs riepas.

Papildus tam, drifta riepām vajadzētu būt pielāgotām Jūsu vajadzībām. Ja mērķējat uz augstāku paātrinājumu, tad šaurākas un mazāka izmēra riepas to nodrošinātu vislabāk. Ja tomēr vēlaties sasniegt visaugstāko ātrumu, tad augstāka profila riepas strādās izcili labi.

Vēl ir ļoti svarīgi nodrošināt to, ka riepas atbilst un der Jūsu spēkratam. Nepērciet riepas, kas piemērotas autokrosam, taču nav pielāgotas Jūsu automašīnai. Vispārīgi jāmeklē riepas, ar kurām braukšana ir visērtākā.

Kāda veida drifts bojā riepas?

Driftēšana var bojāt riepas, it īpaši, to protektoru rakstus un sniegumu. Driftēšana var izraisīt riepas protektora rakstu nodilumu, un riepu ierises, kas sākotnēji bija dziļas un cerīgas, var nodilt un kļūt seklas. Tādēļ nepieciešams iegādāties riepas ar seklām ierisēm pašā sākumā, lai samazinātu berrzes un lieka nodiluma efektus.

Driftēšana izraisa ne tikai nodilumu, bet arī riepu pārkaršanu, kas tādējādi var tām vai nu kust, vai dūmot, vai arī uzliesmot. Riepas, kas izgatavotas no karstumizturīga materiāla, ir vislabāk piemērotas driftēšanai, ir drošākas. Vispārīgi, ieteicams iegā’daties tikai driftēšanai specializētās riepas; tas nodrošinās vislabāko braukšanas pieredzi.

Kur iegādāties drifta riepas?

Autokrosa riepu atrašana tiešsaistē aizņem vienu mirkli. Ir pieejami simtiem mājaslapu, kas pārdod gan lietotas, gan jaunas autokrosa riepas, taču patiesā problēma slēpjas pareizā zīmola atrašanā. Mēs saprotam, ka, ja tērējat savu laiku un naudu, tad vēlaties par to iegūt augstākās kvalitātes un izcilības produktu.

Tādēl mēs esam sastādījuši sarakstu ar 5 labākajiem drifta riepu zīmoliem Jūsu ērtībai.

  • Falken drifta riepas:


Falken riepas ir bijušas tirgū jau no 1983. gada, un tās patiešām nav veltījušas 35 gadus kopš dibināšanas bez rezultātiem. Falken riepas apzīmē augšanu, attīstību un nepārtrauktu nepārtrauktu produktu uzlaošanu, lai vienmēr būtu uz viena ceļa ar pasaules jaunākajiem izgudrojumiem. Kompānija patiešām ir spējusi turēties līdzi izaicinājumiem.
Falken drifta riepas ir izcilas kvalitātes protektora arksts, ko patiešām grūti novalkāt un kas neizdilst. Viņu tehnoloģija ir neticami inovatīva, bet mēs par to neesam tik ļoti pārsteigti.

  • Federal drifta riepas:


Federal riepas ir 20 reizes labākas par jebkurām citām mūsu tirgū redzētajām riepām, un drīz uzzināsiet, kādēļ tieši. Šīs riepas ietver labāku stabilitāti un stingrāku saķeri to apmaļu stingrības un izturības dēļ. Protektpru dizaini tiek inženierēti tā, lai nodrošinātu maksimālu sniegumu, un tie ir pārsvarā V formā. Mēs patiešām tās novērtējam, un Jūs arī - nākotnē!

  • Kenda rifta riepas:


Kenda nozīmē "dzimis tīrā ūdenī", un, kad runa par tīrības un ekskluzivitātes nodrošināšanu, tad Kenda Tires to noteikti spēj. Piejamas plašas izvēle ar riepām, kas speciāli pielāgotas smagajam autokrosam. Tas savukārt nozīmē unikālus protektora rakstus un izcilu saķeri uz ceļa.

  • Nexen drifta riepas:


Nexen riepas piredzējušass atgriešanos interneta tirgū, un to 71 gadu ilgā pieredze riepu industrijā kompānijas piedāvājumu veidojusi īpaši atšķirīgu un izplatītu. Viņu drifta riepu piedāvājuma līnija aprīkota ar platām un lineārām rievām, dziļām notecēm un dzīslojumu, kas ir tieši tik stiprs kā reklamēts, kā arī izturībuu, kas nodrošinās riepas augsto sniegumu.

  • Dunlop drifta riepas:

Protams, kā gan sarakstu varētu nobeigt, neminot šīs? Dunlop drifta riepas ir, iespējams, vienīgās, kas mums zināmas jau ilgāku laika posmu, un ne bez iemesla. Riepas tikušas konstruētas ar unikāliem un izmeklētiem protektora rakstiem, kas nodrošina drošu saķeri uz asfalta, un materiālu, kas mazina traipus un dod žēlastību asfaltam. 

Abonējiet mūsu biļetenu

Atbildēt uz: {{replyComment.author}}
Visi lauki ir obligāti
Komentārs tika veiksmīgi iesniegts

Atgriezties uz augšu